Geld lenen voor een verbouwing

/Geld lenen voor een verbouwing
Geld lenen voor een verbouwing2017-03-21T13:45:13+00:00

Lening voor verbouwing

Een lening voor een verbouwing is ideaal als er geen spaargeld achter de hand is. Bovendien kunt u de verbouwing financieren op een manier dat de kosten over meerdere jaren worden verspreid. Bij geld lenen voor de verbouwing van een huis wordt vaak voor een specifiek doel geld geleend. Zo kunt u geld lenen voor een keuken of geld lenen voor een dakkapel. Daarnaast is een lening voor zonnepanelen ook populair. Hiermee kunnen de kosten door de energiebesparende maatregelen uiteindelijk zelfs worden terugverdiend. U kunt op meerdere manieren geld lenen voor een verbouwing.

Persoonlijk krediet voor verbouwing

Een persoonlijk krediet voor verbouwing is een optie. Deze lening heeft als voordeel over een vast rentepercentage en vaste looptijd te beschikken. Afgeloste bedragen kunnen niet weer worden opgenomen om bijvoorbeeld daarna weer als keuken lening te dienen. U krijgt met een persoonlijk krediet voor een verbouwing het voordeel van zekerheid. Verder kunt u de rente op deze lening voor verbouwing fiscaal in mindering brengen op de inkomstenbelasting. Dat is mogelijk als het gaat om verbeteringen die worden aangebracht of om onderhoud aan het huis.

Doorlopend krediet voor verbouwing

Een doorlopend krediet voor een verbouwing geeft u de mogelijkheid om afgeloste bedragen weer op te nemen. Zo kan het geld dienen voor een keuken lening waarvan de bedragen worden afgelost om daarna het afgeloste geld te gebruiken als lening zonnepanelen. Bij de verbouwing financieren met een doorlopend krediet is er sprake van een variabele rente. Verder is er het voordeel dat het krediet boetevrij kan worden afgelost.

Overwaarde woning

Heeft uw woning overwaarde? Dan kunt u doorgaans profiteren van een lagere rente. Er wordt aan de kredietverstrekker in dit geval meer zekerheid geboden. Een dergelijk krediet met een lagere rente staat ook wel bekend als WOZ-krediet. Indien er sprake is van een echt grote verbouwing die veel kosten met zich meebrengt, kunt u bovendien overwegen een extra hypotheek te nemen. Dat is echter niet altijd interessant, want hierbij komen vele andere kosten kijken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Leen veilig en verantwoord

Stel snel uw vraag

Onderwerp

Veelgestelde vragen

De rente die u mij aanbiedt is hoger dan verwacht. Hoe kan dat?2017-02-01T15:30:43+00:00

Als blijkt dat gegevens achteraf anders blijken te zijn dan bij de aanvraag, heeft de maatschappij het recht u wel of niet te accepteren. In het geval van een lage rente zullen de acceptatiecriteria strenger zijn. Indien u hier dan niet meer aan voldoet komt u in veel gevallen nog steeds in aanmerking voor de lening echter tegen een verhoogde rente.

Ik kan de prospectussen niet openen.2017-02-01T14:54:06+00:00

De prospectussen zijn in pdf formaat. en voordeel van een PDF-bestand is dat het — in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Word-document — op elke printer er hetzelfde uit zal zien. Om deze goed te kunnen bekijken heeft u een extra programma nodig; Adobe Acrobat Reader. Deze kunt u hier gratis downloaden.

Kan de rente zomaar worden verhoogd?2017-03-13T16:08:05+00:00

Dit is alleen het geval bij doorlopend krediet. Deze rente is variabel en gekoppeld aan de geldmarkt. Dit betekent dat fluctuaties naar boven het krediet duurder maken en fluctuaties naar beneden het krediet goedkoper maken. Indien er exorbitante verhogingen door de maatschappijen worden doorgevoerd gaan we kijken of we uw lening kunnen oversluiten naar een maatschappij met een lagere rente.

Is er een minimum of maximum leeftijd?2017-03-13T16:07:21+00:00

De minimum leeftijd is 18 jaar en de maximum leeftijd is 74 jaar.

Verstrekt u leningen aan zelfstandigen?2017-03-13T16:08:05+00:00

Jazeker, dit wordt maatwerk. Er dienen dan ook andere stukken overlegd te worden.

Wat is het BKR?2017-02-01T14:42:04+00:00

Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Deze organisatie registreert alle leningen die door kredietverstrekkers worden verstrekt. Tijdens de aanvraag worden de gegevens over uw lopende leningen gecontroleerd op achterstallige betalingen.

Ik heb geen vaste baan en wil toch geld lenen, is dat mogelijk?2017-03-13T16:08:05+00:00

Ja, u kunt geld lenen wanneer u geen vaste baan heeft. Er zijn echter wel extra voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Op welke termijn kan ik over mijn krediet beschikken?2017-03-13T16:08:05+00:00

Wanneer we alle informatie hebben ontvangen die nodig is voor het verstrekken van de lening worden de stukken doorgestuurd naar de bank. Wanneer de bank goedkeuring heeft gegeven zal deze direct tot uitbetaling overgaan.

Waaraan moet ik voldoen om een lening af te sluiten?2017-02-01T14:29:15+00:00

Vast of tijdelijk dienstverband
In Nederland woonachtig
Geldig legitimatiebewijs
Leeftijd 18 – 68 jaar

Wat is het maximale bedrag wat ik kan lenen?2017-02-01T14:28:44+00:00

Het maximale leenbedrag is afhankelijk van een aantal factoren. Er wordt gekeken naar de inkomensgegevens en maandelijkse vaste lasten. Daarnaast wordt er gerekend met een vaste norm voor levensonderhoud waardoor u veilig leent.

Waarom hebben andere aanbieders een heel lage rente?2017-02-01T13:43:24+00:00

Geld lenen heeft zijn prijs. Let goed op aanbieders die adverteren met de allerlaagste rente of allerlaagste maandlasten. Het zou kunnen zijn dat dit voor uw persoonlijke situatie niet van toepassing is. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een instaptarief wat na verloop van tijd fors omhoog gaat. Daarnaast wordt in menig rekenvoorbeeld uitgegaan van eigen woningbezit en een maximaal belastingvoordeel, wat natuurlijk niet voor iedereen van toepassing is.